De laatste dagen en terugreis

Het is acht uur plaatselijke tijd in Miami op  het vliegveld. Ik weet het we zijn wat nalatig geweest met de blogs, deels door vermoeidheid en een druk programma, deels ook doordat 4 weken achter elkaar bloggen op een gegeven moment ook wel klaar is.


Bij deze in elk geval nog ingehaald onze laatste dagen in Kissimmee en de terugreis! Beginnen we waar we gestopt waren namelijk dat we van plan waren om naar Cirque du Soleil te gaan terwijl we 's ochtends lekker aan het relaxen en trainen waren.


Rond 5 uur op stap, in plaats van vooraf eten hebben we ervoor gekozen om na de voorstelling uit eten te gaan. Vandaar om half 7 keurig op tijd bij Cirque du Soleil. Dit blijkt (wisten we wel maar de kinderen niet echt) een combinatie van circus en theater als je het zo mag zeggen. Of circus met veel show en theater.


Hoogtepunt natuurlijk de clowns, als je het Ruben vraagt. Leuk was dat ze alle acts deden zonder taal zodat het niet kunnen volgen van Engels geen barriere is.


Na de show Disney Springs in. Dit is het centrale feest- en winkeldeel van Disney, publiek toegankelijk en waar je lekker kan eten, naar de Lego store kan, etc. Daar deze keer gegeten bij de Rainforest Cafe! Een restaurant waar je in de jungle stapt die ook tot leven komt, onder andere elk half uur als de donder en bliksem door het restaurant slaat. Aan de buitenkant / bovenkant van het restaurant een grote vulkaan die ook elk half uur uitbarst! Lekker gegeten alhoewel dit type restaurants wel een behoorlijk sausje massatoerisme serveert en de bediening en het eten dus ook wel een beter is geweest.


Geen hele late avond en dus kunnen we morgen op tijd naar Disney Magic Kingdom. Rond 11 uur zijn we in het park en zoals altijd heeft Laura keurig de fast-passes geregeld: zeven dwergen, Peter Pan, thunder mountain. We komen er echter achter dat dit absoluut een mooi park is echter wel voor kleinere kinderen (die van ons zijn dan al wellicht te groot) en het oudste park. De rides zijn volgens de kinderen saai en zelf vind ik het geheel wat verouderd en niet up to date gehouden. Blijft dat de Disney sfeer super is. Hoogtepunt van de dag is het terugvinden van Laura haar bril ... verloren op Tom Sawyer Island. Gelukkig we hadden al gecheckt waar je binnen 24 uur een bril op sterkte kon bestellen (kan!).


Goed we hebben in principe nog 1 Disney dag over, we willen namelijk zaterdag relaxed inpakken om zondag te gaan rijden. Dus het leukste park met de geniaalste ride Avatar flight of passage: Animal Kingdom. Maar dan wel 's ochtends relaxen en in de middag erheen. Wederom de fast-passes, nu rides die allen schitterend vinden: yeti en de dinosaur. Dit zijn tenminste rides die snel gaan vindt Claire :).


In de middag naar Pandora, het land bij Animal Kingdom van de Na'vi; Avatar! Claire:
ok zoals pap al heeft gezegd gingen we dus die middag naar de vallei of mo'ara ( in Pandora )
Toen we aan kwamen gingen we gelijk naar de avatar winkel voor een banshee ( een vliegende draak uit avatar ) ik vond het moeilijk kiezen optie 1 : een blauwe banshee met zwarte strepen en paars op zijn vlegels en kop of optie 2 : een rode met blauw op zijn kop en vleugels ,
nou uiteindelijk heb ik optie een gekozen de blauwe banshee ( hij heet blue berry vraag me niet waarom ).


Martijn: Eind van de avond staan we voor de keuze: wel of niet Avatar. De hele dag is de rij al tussen de 2 en 3 uur!!! We hebben al een tijd in de rij gestaan voor de water-ride van Pandora (schitterend overigens) en we zijn moe. Uiteindelijk toch besloten naar huis te gaan: het is gekkenwerk om 3+ uur in de rij te gaan staan vanaf 9 uur...


Claire is zeer teleurgesteld. Vandaar toch zaterdag ochtend vroeg: mam en Claire naar -> Animal Kingdom!


Claire: nou toen we aankwamen renden we zeg maar naar Pandora wat bleek de wachtrij : 4 uur , van het begin van Pandora naar de lion king show in Afrika en terug.
Een uur in de rij gestaan en toen moest ik opeens naar de wc, we zijn uit de rij gestapt en naar een ander deel van het park gegaan : Azië.
Daar twee keer in de yeti geweest ( ik vond het leuk ) ( mama wat minder :-) ) .


Martijn: Dus de ochtend sessie om Avatar te kunnen doen de ride met de Banshee was geen succes. Dan 's avonds toch een laatste poging! Eerst de kinderen thuis wat eten ( nuggets opmaken omdat het restaurant geen glutenvrij heeft)  en daarna naar de cracker barrel.


Terwijl we zitten te eten begint het te stormen buiten. Claire en Ruben zeer enthousiast, dit zorgt er ongetwijfeld voor dat alle mensen weggaan uit het Disney park en dat de rij korter wordt, toch? Na het eten die kant op. De rij zeggen ze is nu 2 uur en het regent nog steeds. Omdat het perse toch moet -> in de rij. En na twee uur inderdaad dan toch zover, nog 1 keer de gaafste ride van heel Disney, van heel Florida, van heel Amerika?! Op de Banshee rijden door Pandora.


Inmiddels is het een dag later en hebben we vanochtend in alle rust alles gepakt en het huis opgeruimd. Ondertussen de heren hockeyers nog het EK zien winnen ( cool en fantastische wedstrijd een visitekaartje voor het hockey ) en daarna in de auto. Het wordt een lange reis: 4 uur rijden naar Miami, daar eten bij Red Robin (Ruben z'n laatste wens voor Amerika), dan 3 uur Miami airport, 8 uur vliegen, 2 uur overstappen op Madrid, 3 uur vliegen naar Amsterdam, 1 uur baggage, 3 uur rijden naar Winschoten. Schatting morgen rond 9 uur thuis?! Dinsdag gelukkig aan het werk...


Claire: Kortom . . . Lang !


Tot morgen, dan ook de foto's erbij
Claire en Martijn



Reacties

  1. Wat een avonturen 4 weken lang. Dat zal weer wennen zijn thuis. Martijn echt meteen weer aan t werk? Dat zal best tegenvallen.
    Voor nu goede reis en tot gauw.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden