Go 'Wild' op de Keys


Opdracht voor vandaag: 200 kilometer met de auto over de Keys richting Key West. Onderweg natuurlijk diverse keren stoppen om te zwemmen, zaken te zien, etc. Oftewel het werd ... een lange dag!


Prachtige stranden op de Keys




's Ochtends rond 9 uur in de auto voor het eerste stuk: over Key Largo richting Islamorada. Islamorada zijn een reeks van kleinere 'Keys' halverwege waar we een paar stops gepland hadden. Anne's beach bijvoorbeeld, waar je naast de weg in het magrovebos aan het strand kan liggen met schitterend uitzicht. Bij de volgende brug stoppen we bij Robbie's Marina. Een tacky toeristentrap met leuke marktkraampjes waar je van alles kan kopen dat er Keys' achtig uitziet maar ongetwijfeld ergens in Azie is geproduceerd. Wel heel gezellig en voor de kinderen een hoogtepunt: het mogen en kunnen voeren van Tarpons. Tarpons? Hele grote visetende vissen. Wel uitkijken dat je tijdens het voeren niet je vis kwijtraakt aan de pelikanen die lekker brutaal ook over de steiger lopen.









Even verderop Curry Hammond State Park. Daar gestopt voor lunch, heerlijk in de schaduw met de kinderen die weer in het water konden zwemmen. Wederom mooi plekje in een state park met schitterend uitzicht en mooie natuur. Hier overigens een woodpecker gesignaleerd ... en gefotografeerd.



Oh ... Ruben wel je bril meenemen ... we moesten ook nog even terugrijden omdat z'n bril nog op de picknicktafel lag na de lunch. Gelukkig na 10 minuten rijden al opgemerkt :)






Daarna weer een stuk rijden en inchecken in het hotel. Inmiddels richting 1 uur in de middag en we zijn op 2/3e van de Keys....
Maakt niet uit we hebben alle tijd dus stoppen bij het 'Aquarium Encounters'. Leuke plek met roggen die je mag aaien, grote 'Grounders' (80 kilo zware Big George), baardagamen (je struikelt erover..), vissen, haaien, schilpadden en krokodillen. Echt ook een doe-plek waarbij we bijvoorbeeld een zeekomkommer, een degenkrab en een kreeft konden vasthouden en waar er van alles verteld werd over de dieren. Hoogtepunt hier? Ruben en Claire die haaien mochten aaien en voeren!! Swayze (ja van Patrick ...) was de gelukkige die door de kids gevoerd werd.





Haaientanden zoeken

Haai aaien, op de buik




Uitleg over allerlei kleinere zeebeesten: zeekomkommer, degenkrab, etc. En zelf natuurlijk ook voelen!


Ongelovelijk hoeveel baardagamen we hier zien. Grote jongens met schitterende kleuren.





Rond half 4 dan toch weer door, we zijn net over de helft dus nu maar vaart maken :) Nee wacht Martijn had nog een tip gezien. Bij Big Pine Keys kon je unieke herten vinden en helemaal als je van de hoofdweg af ging richting No Name Key. Deze Key heeft z'n naam (No Name) gekregen omdat de geheime operatie voor de varkensbaai hier is opgezet. Zo geheim dat het eiland geen naam mocht hebben.


Op No Name Key dan toch ook die herten gevonden: de Key Deer, met witte staarten. Ze komen alleen op de Keys voor. Tijdens deze trip trouwens ook een mooi beeld gekregen van de woonwijken op de Keys, weg van de toeristenplekken.







Kleine detour en dus alweer wat later .... snel door. Uiteindelijk rond half zes op Key West. Snel naar het zuidelijkste punt (tourist trap) en dan gezellig wandelen richting Mellory Square, het uitgaansgebied en het hart van Key West. Mooie stad met een hele aparte zuidelijke uitstraling. Onder andere doordat er in elke voortuin zoveel bomen, planten e.d. groeien en het daardoor zo groen en gezellig oogt.


Geen glutenvrij eten helaas, vandaar op de terugweg gestopt bij Burger King voor een 'ok we hebben dan wel geen honger meer maar hier had best een bar rescue op z'n plaatst geweest' soort maaltijd. Snel bij Starbucks stoppen voor de melk en thee onderweg (grote wens van Claire, warme melk!!) en dan naar het hotel.


In de auto op de heenweg en de terugweg heerlijke verhalen gehoord van de kinderen, zelf verzonnen over ruimtereizen, gestrande schepen etc. En weer een ouderwetse versie van 'de rechtbank' gespeeld: bij de burger king waren veel mensen geweest die daarna ziek waren geworden. Is de eigenaar schuldig? Wat is het motief, wie was erbij betrokken? Aanklager Laura, rechercheur Ruben en onderzoeker Claire zochten het uit. De eigenaar ... ja natuurlijk dat was Martijn.


Nu: 10 uur en eindelijk thuis. Ruben is zelfs te moe om nog te herinneren dat hij heel graag elke dag wil zwemmen en na letterlijk 3 minuten in de hotelkamer slapen ze beiden. Gaan wij ook doen, morgen moeten we een flinke trip maken om uit te komen aan de westkant van Florida in de buurt van Sanibel.










Zuidelijkste punt van Florida, je moet er geweest zijn :)







Reacties

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden