Reisdag en afscheid van Keys en Glades

Vandaag was het dan tijd om echt afscheid te nemen van de Keys en van de Everglades. Een reisdag omdat we vanaf het complete zuiden van de Keys (Marathon) wilden gaan naar het vogeleiland ... en schelpeneiland Sanibel. Sanibel ligt in het westen van Florida waarbij je natuurlijk vanwege de ligging van de Keys en de Everglades behoorlijk moet 'omrijden'. Een afstand van 370 kilometer, begin je in Winschoten dan rij je dus op je gemak naar Brussel.





Vandaar ook vroeg begonnen, rond 8.30 al in de auto en op het gemak de Keys afrijden en ondertussen nog genieten van het uitzicht. Ruben nog wat ziekjes geworden door het 'gamen' in de auto (car sickness) vandaar maar even een tussenstop bij de Starbucks en dan door naar 'Alligator Alley' oftewel route 41 die boven de Everglades van oost naar west kruist.


Dwars door de Big Cypress National Park en boven de Everglades langs. Tussendoor nog gestopt voor een boardwalk uitstapje (muggen!!!), visitors center met krokodillen in het water en een scenic drive door Big Cypress National Park. Al met al relaxed de dag door met een heerlijke late lunch bij de Red Robin (glutenvrije kaart).




Foto's vanuit Big Cypress

Klein maar fijn



Boardwalk door de 'mangrove jungle' in Big Cypress


Rond half 6 aangekomen in ons hotel na overigens een mooi laatste stukje rijden langs Bonita Beach waar we ook al op het strand konden zien hoe ontzettend mooi de kust hier is met hoge golven en veel schelpen.


Bonita beach: hoge golven, veel schelpen


Mooie vogel ... welke soort?


Direct het zwembad in, immers gisteren daar geen tijd voor gehad. Daarna de dag afsluiten met Wallmart boodschappen en de inmiddels klassieker: Starbucks met warme melk voor Claire, thee voor Laura en fruitdrank voor Ruben.


Nu ons voorbereiden op Sanibel en kijken wat we de dagen daarna nog gaan doen voordat we woensdag ons huisje mogen betrekken.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden