Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Claire mocht het plan maken voor deze dag en na enig overleg met Ruben kwam het volgende eruit: nog een keer naar Aquatica (daar willen ze elke dag wel heen!) en dan 's middags alleen de vrouwen winkelen...


https://aquaticabyseaworld.com/


Zo gezegd zo gedaan. Geleerd van eerdere ervaring de dag ervoor gezorgd dat we er om 9 uur 's ochtends al waren zodat je heerlijk op het 'koudst' van de dag buiten bent. Direct een klein probleempje dat achteraf geen issue blijkt te zijn: handdoeken vergeten. Nu is het dus zo dat het hier zo zonnig is dat je ook zonder handdoek binnen een uur droog bent :).




Kids houden van de river ride (drijven in snelstromende rivier) en het golfslagbad!



Tot half 1 ongeveer heerlijk in het park gezeten en net op het moment dat het echt druk werd lekker naar huis voor de lunch. Daarna in de middag Laura voor de eerste keer autorijden richting het winkelcentrum met Claire. Ruben en Martijn in het huis chillen en het plan om 's middag bij ons huis naar het zwembad te gaan (tuurlijk waarom niet .... Ruben kan elk uur naar het zwembad).


Dit plan echter viel letterlijk in het water. 's Middags een onweersbui zoals ik er zelden 1 gezien heb. En in de onweersbui bleek later heeft Laura ook nog auto gereden terug naar huis... met aquaplaning en overgelopen wegen.


Hieronder foto en video van het onweer. Ongeveer anderhalf uur lang daarna weer 35 graden en zon :). Het blijkt trouwens dat met name in deze periode (erger worden tot oktober ongeveer) het echt stormseizoen is hier. Twee zaken eigenlijk zijn relevant:
- Dagelijks breekt de hitte en vaak gaat dit gepaard met stormen in de middag; onweer en stevige bui waarna we weer terug gaan naar de gemiddelde temperaturen rond de 35 graden.
- Vanuit de Golf van Mexico ontwikkelen zich stormen / hurricanes die soms dan ook richting Florida komen. Afgelopen week was er zo eentje geen hurricane maar een tropical storm. We zitten al op nr. 7 van het seizoen blijkt wellicht in onze vakantie krijgen we nog meer?!





Reacties

Populaire posts van deze blog

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden