2 in 1

Met de vorige blogpost net zo lang als alle voorgaande en met het feit dat we gisteren een relaxdag hadden nu dan maar een 2 in 1 post: twee dagen in 1.


Gisteren was inderdaad een relaxdag. Na veel activiteiten in de dagen ervoor waren we eigenlijk behoorlijk kapot en de behoefte was groot aan spelen in huis, zwemmen bij het zwembad en hier en daar de voorraad en energie aanvullen.


Vandaar ook een simpel programma: Laura die uitgebreid en rustig boodschappen is gaan doen, JP lekker bijslapen en lezen en Martijn met Claire en Ruben bij het zwembad. '


Het zwembad in onze gated community


s Middags vroeg gegeten met daarna nog een heerlijk ijsje in 'downtown' Kissimmee. Op zich wel grappig, bij een ijstent die Laura had gevonden op internet waar ze ijs maken met behulp van liquid nitrogyn (vloeibare stikstof). En ze hadden melkvrij dus Laura kon ook ijs eten, iets wat de hele vakantie eigenlijk nog niet gelukt was.




IJs bereiding






Vandaag dan weer aan de gang met het programma. Doel van vandaag is de omgeving van Apopka, in het noorden van Orlando. Daar had Laura gevonden kon je in de rivier zwemmen en drijven op 'autobanden'. Zo gezegd zo gedaan, vrij vroeg in de auto en een uurtje later aangekomen bij Kelly Park. Daar moesten we buiten het park eerst de banden huren. Volgende vraag is hoe je die dan meekrijgt het park in ... te groot?! Inderdaad: bovenop de auto stapelen en dankzij de auto voor ons die alle banden kwijt raakte omdat hij te hard reed wisten we dat we heel rustig richting het park verder moesten.





Daar aangekomen blijkt het een klein paradijsje te zijn: inderdaad een rivier waar je in twee etappes in springt en dan in je autoband meedrijft met de stroom. Ondertussen zie je de natuur en ervaar je die ook. Gators zijn er 'bijna nooit' en hebben we niet gezien (gelukkig!), wel een otter, vissen, vogels en diverse schildpadden.








Halverwege de rivier is er een parkje met in- en uitstap en zwemgelegenheid. Daar ook heerlijk gegeten (meegebrachte broodjes)


De kinderen vinden fotograferen erg leuk en experimenteren dus ook veel. De eekhoorntjes zijn een gewillig slachtoffer om veel om de foto te komen!





Overigens bleek dat de kinderen dit eerder zat waren dan de 'ouderen', zoals Ruben het zei: te weinig actie. Dus rond 2 uur weer in de auto en naar het tweede deel van de middag: de wildlife drive apopka, langs het meer. Dit bleek een 17 kilometer lange drive te zijn in een one-way direction waarbij je heerlijk in je airco gekoelde auto kan zitten en dan met 15 kilometer per uur kijkt naar vele vele vogels en andere beesten. En ja ... deze keer (eindelijk voor JP) vele gators! Halverwege de rit zagen we ze links, rechts, verderop wel 4 tegelijk! Overal borden dat we ook moesten oppassen omdat het nesting season is, de gators zijn agressiever als ze op hun kids moeten passen. Ergens wel logisch ik kan me daarin wel verplaatsen :)



Tussen de anderhalf en drie meter gezien schatten we zo in. De grootste gator ooit was iets van 5 meter in Florida, normaal zijn ze inderdaad tussen de 2 en 3.

Schitterend uitzicht over het meer apopka

Zo rond 4 uur wordt het vaak donkerder (zie rechts), een half uur later in de auto onderweg naar huis heb je dan ook ineens een echte onweersbui. Tien minuten en dan schijnt de zon weer en zijn we terug bij 35 graden :)


Na een mooie rit terug naar huis. De volledige auto is kapot en slaapt het grootste deel van de rit. Onderweg besluiten we om bij Red Robin te gaan eten, ook omdat Ruben dit graag wilde vanwege het glutenvrije menu. Zo gezegd zo gedaan en werkelijk heerlijk klassiek amerikaans gegeten: hamburgers met frites en de kinderen tosti's.


Zo wordt het toch weer een lange dag waarbij je rond 20 over acht 's avonds de deur binnenloopt. Voor mezelf toch maar nog de gym in, zeker na die maaltijd, en een record aantal minuten en kilometers gelopen. De vierde sessie alweer deze week, voelt goed om net zoveel te trainen als de jongens in Nederland die al met de voorbereiding van het seizoen zijn begonnen.


Morgen gaan we kanoen, op de Shingle rivier; dezelfde waar JP en ik al eerder waren maar dan meer upstream wat een rustiger rondje is geschikter voor de kinderen. In de middag zullen we weer splitsen met Laura, Ruben en Claire richting Disney en JP en ik richting home depot en wellicht een potje golf! We hebben nog 2 dagen met JP hier, vandaar dat we het programma nu ook nog varieren omdat JP zelf niet naar Disney wil: zo heb je het beste voor iedereen.

Reacties

  1. Claire en Ruben wat kunnen jullie goed schermen!!
    Dat zagen wij in de filmpjes die mama appte vanuit de set van Star Wars in de Disney studio's.
    Veel plezier nog de laatste week. JP alvast een goede terugreis gewenst morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog een fijne week gewenst en voor JP goede reis terug

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden