Disney Animal Kingdom: WOW!

Wat een ongelovelijke ervaring gisteren: Animal Kingdom. Gek genoeg wordt dit park het laagst gewaardeerd, waarschijnlijk vanwege de 'vele dieren' en 'minder rides'. Voor ons juist ideaal, een heel mooi park dat zeer mooi is aangelegd met veel groen en diverse landen waar je afwisselend shows, dieren en rides hebt.


Omdat we de dag ervoor nogal laat waren hadden we afgesproken om eerst maar rustig bij het zwembad bij te komen. Zo gezegd zo gedaan; kids en Laura in het zwembad, Martijn eerst trainen en daarna ook voor een duik erbij gekomen. Rond etenstijd lekker terug naar het huis alvorens rond 2 uur richting Disney Animal Kingdom te gaan; het laatste park dat we nog niet bezocht hadden.


In het midden van het park heb je de levensboom. Dus direct daar in elk geval een foto van genomen en eentje met de zogenaamde fotopass. Door alle parken zijn er medewerkers die jou als groep of individueel op de foto kunnen nemen. Vervolgens hou je jouw magic bracelet (we hebben er allemaal eentje gelinkt aan onze accounts) voor en scannen ze die. De foto's komen vervolgens automatisch op jouw Disney account en kun je dus gebruiken, printen, etc. Erg cool systeem!





Onder de levensboom een 3-D film over 'it's a bugs life'. Je krijgt een beetje te zien hoe het is om een mier of klein beestje te zijn en welke gevaren er allemaal zijn. Mooie film met een behoorlijk schrikmoment als er vele spinnen uit het plafond komen om ons insecten aan te vallen.



Na de bugs snel naar de dino's. Hier heb je een ride waarin je terug gaat in de tijd naar het moment waarop de meteorieten insloegen. Natuurlijk kan er 'niets mis gaan' zegt de persoon die ons terugstuurt en natuurlijk gaat het alsnog bijna mis. Grote dino's en een soort achtbaan maar dan ook met veel schokken en plotseling verschijnende beesten. Erg mooi.

Oh nog even langs Pocahontas, Claire wil graag even kennismaken :)




Na de dino's waren we precies op tijd voor de Nemo musical. In een musical vorm spelen ze de film na in een optreden van 40 minuten! Erg leuk is dat de acteurs de beesten in hun handen houden of bijvoorbeeld bij grotere vissen ermee rond fietsen. Actie op het toneel, in de lucht, tussen de toeschouwers en erg mooi gezonden en vormgegeven.






We gaan hierna nog op een 'soort kinderachtbaan' die wel erg leuk is, vandaar twee keer. Daarna in alle rust door naar de ride van de Yeti. In die achtbaan ga je op zoek naar de Yeti in de Himalaya. Dit land 'Himalaya' is werkelijk schitterend vormgegeven. De achtbaan zelf gaat niet over de kop en is erg leuk met zelfs een deel van de achtbaan waarin je achteruit gaat.


Ook in de Himalaya een soort ruine-complex waar we onder andere vleermuizen en tijgers te zien krijgen in een mooie wandeling. Hier weer die afwisseling: een ride, dan ineens weer alle rust en mooie beesten als een soort dierentuin.





Van de Himalaya naar Afrika. Laura heeft fast-passes voor de Kilimanjaro safaris. Fast-passes kun je vooraf of op elk moment in het park proberen te reserveren en geeft je een snelle ingang in plaats van lang wachten. Natuurlijk zijn de grootste attracties al lang van tevoren volgeboekt.

De safari is echt indrukwekkend. Ongeveer 20 minuten lang rijdt je door de savanne, langs allerlei schitterende beeste en je waant je echt in Afrika. Hieronder wat beelden.








We lopen terug en zien ineens dat Baloe en King Louie er zijn. Daar moeten we natuurlijk even mee knuffelen. Wederom met mooie foto's dankzij de fotopass :)





Het is inmiddels avond geworden en we gaan lekker eten. Er is nog 1 land waar we niet zijn geweest maar waar we allemaal naar uitkijken: het land van de film Avatar. Achteraf juist het beste om hier 's avonds aan te komen. Pandora, het land in de film, is een land waar alles oplicht en waar je een fluoriscerende wereld ziet met zwevende eilanden, veel natuur, rare planten en bloemen, etc. Zeer zeer knap nagemaakt.





De na'vi, het volk dat op Pandora woont

Alles fluoriscerend
 Nu is er nog 1 ding dat we eigenlijk echt heeeeel graag willen: de ride van Avatar waar je op een Banshee (soort draak) kan vliegen. Wachttijd enorm, 2 uur. In de verwachting en hoop dat het korter zal zijn gaan we in de rij staan. Uiteindelijk kost het 70 minuten voordat we van start mogen, maar elke minuut wachttijd waard! Dit is de mooiste ride de we allen ooit in een pretpark hebben meegemaakt.
Je zit letterlijk op een soort motor naar voren geleund die ook druk uitvoert waardoor je het levensechte idee hebt dat je op de banshee zit. Vervolgens vlieg je door de wereld van Pandora met een 3-D bril. Wat een schitterende wereld, wat een mooie vliegstunts en een wijds en ongelovelijk gevoel terwijl je je op jouw Banshee je een echt Na'vi voelt!


Dit is de Na'vi waarmee we 'connecten' omdat alleen de Na'vi op een Banshee kunnen vliegen





De wachtrij duurt natuurlijk wel even zodat we uiteindelijk zeer laat het park uitlopen. Rond 11 uur 's avonds pas thuis! Logischerwijs houden we het allemaal maximaal 30 minuten vol. Vandaag inderdaad: iedereen 'uitgeslapen'. Plan voor vandaag is een rustige ochtend en middag met winkelen voor de dames en zwemmen en trainen voor de heren waarna we vanavond een optreden gaan zien van Cirque du Soleil.







Reacties

  1. Er komt geen eind aan al die belevenissen van jullie. Het is super.
    Nog een paar fijne dagen en goede reis terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo de laatste dag is aangebroken. Hele goede terugreis gewenst en tot gauw.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden