The Launch and the beach

De hele dag vertel ik zo wel, we moeten beginnen met de raket! Wat ontzettend gaaf, op zo'n 5 kilometer van platform 39A waar de raket werd afgeschoten stonden wij om 12.31 in de duinen bij het strand. Zo'n 10 minuten voor de lancering zie je ineens dat er wat gebeurt: bij de raket begint rook (eerst bovenin, dan in het midden). Daarna bij de lancering gaat het ineens snel: enorme rook onder de raket en weg is ie. 30 seconden later pas begint het oorverdovende gebulder. Ongeveer 4 minuten kun je de raket volgen en dan .... klaar. Geniale ervaring die je waarschijnlijk niet heel vaak in je leven zal hebben. Hieronder de foto's in volgorde :)






Alles rustig, raket links


bovenin zie je rookkomen

5 minuten voor lancering, ook in het midden rook (waarom geen idee)

Hij gaat!

Onderweg. Overigens nog steeds erg stil :)

Nu ongeveer, na 30 seconden komt het geluid: bulderend!


Een laatste beeld voordat de raket echt weg is. Overigens hadden we nog de 'stage 1' kunnen zien landen 10 minuten later maar daar hadden we geen zin in. Dat is de eerste 'fuel-tank'. De raket zelf landt na een bezoek aan de ISS weer op de grond, het is een duurzame raket :)



Om de raket te kunnen zien hadden we uitgebreid onderzoek gedaan. De launch zou bijna zeker doorgaan door het mooie (tegen de 40 graden aan) weer rond 12.31. Vanuit diverse sites, verslagen etc bleek dat het mooiste punt de playalinda beach was. Echter niet zeker of deze open zou zijn vanwege de nabijheid (5-6 kilometer) van de raket. Alternatief was een brug maar zeker op minimaal 10 kilometer afstand.

Dus om 9.20 in de auto om die kant op te gaan. Bij de brug bleek al snel dat het open was, we kwamen in de rij met auto's die allemaal wilden gaan kijken gelukkig wel goed op tijd zodat we bij het strand een mooie plek konden vinden. Ter plekke in de auto gelunched (gehele auto vol met alles gegooid wat je voor een lange warme dag aan het strand nodig hebt ... behalve een parasol) en daarna heerlijk op de boardwalk op de duinen gekeken naar de schitterende launch.


Na de launch lekker naar een verderop gelegen strand gereden dat rustiger was (rustig? 10 mensen op een lengte van 200 meter...). Daar de spullen snel neergelegd en de zee in gedoken. Vooraf dachten we aan boekje lezen op het strand maar eerlijk gezegd was het daar veel te heet voor. Dus simpelweg de hoge en heftige branding in, spelen met de woeste golven (nog nooit zo 'heftig' gezien) op dit paradijselijke strand. Uiteindelijk ongeveer 2 en een half uur hier gelopen, gezeten maar met name in de golven gespeeld. Ontzettend mooi maar ook vanwege die golven ontzettend vermoeiden.
@Laura: sorry dat je niet op een foto staat zal er morgen aan gaan denken!









De truc is natuurlijk blijven staan terwijl de golven soms 2 meter hoog waren op slechts 10-15 meter van het strand. Zo hoog dat JP en ik beiden overspoeld werden al springend :) Zowel Laura als JP bijna hun zonnebril kwijt vanwege de heftigheid.









Mooie vondst op het strand: een krab van ongeveer 10 cm breed had zich ingegraven in het strand precies op het punt waar het water eindigde. Als het water zich echter terugtrok kwam hij zichtbaar naar boven vanwege de sterke onderstroom.
De onderstroom was trouwens erg sterk, je waant je soms echt in een 'mini-tsunami' waarin het water zich zeer ver terugtrekt en vervolgens krijg je die 2 meter muur van water over je heen.


























Rond half vier was het dan toch tijd om het strand vaarwel te zeggen. Voordat we definitief naar huis zouden terugkeren nog wel door het schitterende park rijden. In het park op Merrit Island ook een wildlife drive die we in ongeveer 45 minuten gereden hebben. Heel heel mooi! Foto's hieronder.


















Tientallen krabbetjes bewegen zich op het zand. Heel apart gezicht, van een afstand leken het eerst gewoon keien, echter met de camera kun je het mooi in beeld krijgen.












Op weg het park uit wil ik natuurlijk niet dezelfde weg 2 keer rijden. En dus moeten we over een brug langs de andere uitgang. Helaas ... brug is stuk! Ok dan wel bij de brug even naar de boat-ramp, een plek waar je je boten in het water kan zetten. Enorme verrassing, op die (totaal onbekende en niet in 1 of ander reisverslag, natuurgids, folder, etc genoemde) plek tientallen manatees op slechts enkele meters van onze voeten. En aan de andere kant komen we twee kanoƫrs tegen en vragen of zij wat gezien hebben. 'Ja hoor dolfijnen'. Ik zeg tegen Claire dat we even moeten kijken naar het meer en ja hoor ... binnen 30 seconden zien we ook dolfijnen! Mooi plekje altijd leuk om verrast te worden.













Rond 5 uur dan echt naar huis. Maar niet voordat we bij de 7/11 store allemaal nog een grote drinken meenemen voor 1 dollar per stuk (bizar goedkoop). Het drinken van de dag (9 blikjes + 8 pakjes) zijn allemaal op door de warmte, de inspanning en natuurlijk denk ik het zoute zeewater.

's Avonds de kinderen lekker pizza en voor ons Denny's ophalen. Echt een unieke dag, zoals tot nu toe eigenlijk elke dag deze vakantie :).

Morgen gaan we eindelijk relaxen toch? Aquatica en waarschijnlijk midgetgolf. De komende dagen zullen we ons dan ook gaan richten op Disney en kanoen.

Reacties

  1. Soms worden de reacties niet gepubliceerd?
    Wat een geweldige belevenis met die raket, het strand en dan weer zo'n mooi natuurpark
    Teveel om op te noemen
    Wij genieten mee met de foto's, prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als antwoord op de vraag van Martijn: elke ochtend als ik beneden kom rond kwart voor 7 gat de pc aan en met mijn yoghurtje geniet ik van jullie belevenissen. Henk leest ze later op de dag. Dus de blogs worden echt wel en met veel plezier gelezen. Dus blijf bloggen
    Het is natuurlijk heel bijzonder om een lancering mee te maken.
    Wat zal Sodom saai zijn na al jullie belevenissen daar.
    Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden