Airboat en Disney Springs

Na een dagje 'pretpark' gisteren vandaag de natuur in. Uit een hele serie airboat ride-plekken gekozen voor kissimmee swamp tours. In the middle of nowhere maar schijnt echt schitterend te zijn. 's Ochtends al vroeg die kant op zodat we nog uit de hitte zoveel mogelijk wild konden zien. Ter plekken een prive-airboat voor ons vijven en ongeveer anderhalf uur kissimmee lake op. Schitterende natuur en een hele mooie ervaring.


Uiteindelijk 1 kleine crocodile gezien maar wel echt heel cool: de copperhead snake, 1 van de zes dodelijke slangen in Florida... zo even naast de boot :). Zoals de gids zei 'als deze je bijt heb je nog maar 1 ding te doen, namelijk zo snel mogelijk een krokodil zoeken om opgegeten te worden omdat dat dan minder pijnlijk is'.



Daar is ie: de copperhead. Schatting qua grootte waarschijnlijk rond de 2 meter echt een behoorlijk beest!


Uitheemse slakken die hier hun eitjes leggen. Komen sinds een paar jaar voor en zijn een redding voor inheemse bedreigde vogelsoort die als 1 van de weinige vogelsoorten de slakken eet.






Familie met twee kleintjes links


Anhinga op haar nest

Jonkies bijna klaar om uit te vliegen. Zaten al niet meer in het nest maar hopten door de boom



Zat bij Claire op haar shirt. Eerst foto dan haal ik 'm eraf.






Bald Eagle


Na de airboat ride nog door een wildlife preserve gereden, op zandwegen. Onder andere een hert, vogels en aantal vissen gezien. Leuk om door zo'n park te rijden op je gemak met niemand in de buurt met een schitterend uitzicht.





In de middag even een dutje (we zijn al wat ouder ...?!) en dan klaarmaken voor de avond: we hebben besloten om in Disney Springs te gaan eten. Dit is het publieke deel van Disney met de winkels, restaurants, straatmuzikanten, etc. Mooi en gezellig om rond de te lopen. Als restaurant? Het schitterende T-rex restaurant met opgezetten dino's en elk half uur komen ze tot leven inclusief meterieten die langs het plafond schieten, geluid etc.











Genieten!

Morgen? Naar Kennedy Space Center. We zijn er trouwens dankzij Laura achter gekomen dat er deze maand een lancering is, waarschijnlijk gaan we dan ook kijken. Is natuurlijk uniek om een lancering van een raket live te zien!!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden