Zwemmen, trainen en feesten

Eens per week is er bij SeaWorld een 'grand party'. Dan is er de grote electric show (met vuurwerk en water-schouwspel) om 9.30 's avonds en daarvoor de grote shamu-show met de orca's. Dat was natuurlijk iets om naar toe te gaan, maar dan niet de hele dag. Dus een simpel plan: de ochtend relaxen en dan ergens in de middag richting SeaWorld, daar nog wat beesten langs en dan precies op tijd zijn voor de shows!


Zo gezegd zo gedaan, al werd een relaxte ochtend en middag al met al weer een enorm lange dag :) Om te beginnen hadden de heren (JP en Martijn) toch wat schuldgevoel met alle amerikaanse calorieën en een hockeyseizoen voor de deur dus moest er getraind worden in de gym. Goede workout terwijl Laura en de kids heerlijk in het zwembad ernaast relaxten. Het mooie van deze gym overigens is dat inderdaad daarnaast het zwembad zit: ben je moe en kapot -> het water in. Om daar natuurlijk ook weer met Claire en Ruben te moeten spelen -> nog vermoeiender.....





Begin van de middag JP en Martijn boodschappen doen voor de pasta ('s middags avondeten omdat we naar de show moesten), daarna de oudjes moe van de training ff een dutje terwijl Laura in de keuken het eten maakte. Heerlijk, gewoon europees eten zonder vet, met sla en zeg maar 'lean'.


Rond 5 uur richting SeaWorld gegaan. Daar het aquarium bekeken, niet groot maar wel met werkelijk schitterende opstellingen. Zo had je een aquarium waarin de roggen en manta's boven je langs zwemmen met daarbij een exemplaar van (zonder staart) zo'n twee meter omtrek. Een ander aquarium met een grote school vissen, een aquarium waarin Claire en Ruben in een soort duiker om hun heen konden kijken in het aquarium zelf en tenslotte inktvissen en zeepaardjes.










Na deze ervaring richting de arctic voor de kennismaking met de zeehonden, walrussen en ... de beluga walvis. Om hierin te komen heb je eerst een simulatie-ride waarin je in een helikopter zit die natuurlijk in de problemen komt en waar je dus schokkend en schuddend uiteindelijk op 'base camp' aankomt. Daar zie je dan de beesten. Erg mooi gemaakt en wat me telkens opvalt erg veel ruimte voor de dieren hier bij SeaWorld.


Ondertussen begint het wat te regenen maar we laten ons niet tegenhouden. We gaan naar het stadion voor de grote show! Claire heeft als opdracht om een plekje te zoeken en vindt er eentje precies in het midden op 10 meter van het centrale platform. Enige probleem het zit in de soak zone. Claire is zeer stelling en beweert 'je wordt NIET NAT'. Gevolg: Ruben, JP en Laura gaan hogerop zitten, Claire en Martijn blijven dapper in de soak-zone. Ook een weddenschap tussen beide die Martijn verliest (we zijn compleet droog gebleven terwijl ze links en rechts van ons nat waren).













Erg mooie show met alle orca's die tegelijkertijd optreden en een muzikaal voorspel waarbij je zelf heerlijk kan meedansen. Echt schitterend!


Na dit spektakel snel naar het volgende stadion voor de electric show. Ook erg mooi met vuurwerk, opspattend water en wederom mooie muziek en dans. Claire is echt helemaal uit haar dak deze avond en danst constant en met alles mee!





Zo eindigt een relaxte dag zo rond 11 uur 's avonds als we thuis komen en ons voornemen om morgen toch echt rustig aan te doen :)








Reacties

  1. Amerika is toch wel heel bijzonder
    Alles groot, met veel glitter
    Kunnen de kinderen nog onthouden wat ze allemaal beleefd hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat we ze de blog nog een keer laten lezen over een paar maanden. Zelf ook wel moeite af en toe om te zien wat we eigenlijk vorige week gedaan hebben. Wel supergaaf, wel veel activiteiten! En het gaat door een tijdje door...

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden