JP naar huis en EPCOT

Aan alle goede dingen komt een einde, dus helaas ook aan onze twee weken met JP. Vandaag moest hij weer terug op het vliegtuig richting Nederland. Vandaar ook een rustige ochtend en daarna met z'n allen JP afzetten bij Sanford. Blijft apart: heel klein vliegveld waar je gewoon voor de terminal kan stoppen om in alle rust JP op het vliegtuig te zetten (naar de douane te leiden). Wel heel relaxed daardoor en heel anders dan die mega vliegvelden waar je uren loopt voordat je de terminal in zicht krijgt. JP afgewogen op precies 20 kilo, het maximum dat mag, er kon ook qua ruimte en gewicht geen golfballetje meer bij zeg maar. JP Bedankt! Leuke twee weken, wij komen er volgende week achteraan.





Na het afzetten door naar Disney. Voor vandaag afgesproken om naar Epcot te gaan. Dit is (blijkt ook wel) een wat alternatief disneypark dat heel anders is dan de andere parken. Zeer educatief en gericht op het onderrichten van de bezoekers over bijvoorbeeld diverse culturen, het milieu. Bijna op EO-niveau zeg maar met behoorlijk wat moraal. In het park ook een circel die je kan lopen (zo'n 2 kilometer schat ik) waarbij je langs ongeveer 10 'landen' gaat. Elk land met restaurantjes, een attractie, een pleintje en in eigen stijl. Bij sommige landen kwamen we ook toevallig shows tegen.


Epcot


Hieronder een aantal zaken die we gedaan hebben:


Een ride over het verleden en de toekomst. Vanaf de eerste grottekeningen via bijvoorbeeld de boekdrukkunst tot het internettijdperk, alles over informatie en communicatie. Laatste stuk van de ride mocht je zelf je eigen toekomst invullen aan de hand van vragen en kreeg je een film over die toekomst. Claire en ik wilden graag op vakantie onder water, zie hier ons toekomstige vakantiehuis.

Lekker lunchen. Disney is echt super qua glutenvrij!

Een ride waarin je hangend in de lucht door werelden zweeft. Schitterend met hier voor ons de chinese muur.

Ride van nemo met de turtle 'Crush'. Leuke is dat meegenomen wordt via zowel beelden / nagemaakt koraalrif als via video's en 3-d beelden in combinatie met elkaar. Op het laatste stuk zwemmen de acteurs in het water van een echt aquarium zoals je hier kan zien.








Zie foto's hierboven: Ok, dit was dus de attractie van de dag! Mission Space!!!
Je bent met z'n vieren een crew die een raket naar Mars moet krijgen. Een commander, engineer, piloot en navigator. Met z'n vieren de raket in. Je had een groene versie naar de maan en oranje (heftiger) naar Mars. Nou ... het was absoluut heftig! Je ziet met z'n vieren in een afgesloten kabine waarin je naar elkaar zit met voor je jouw besturingspaneel. Flink ingesnoerd. Vervolgens blijkt dat het een echte raketlancering is: je wordt achterover getild zodat je verticaal de lucht in kijkt langs het lanceringsplatform dat loodrecht naast de raket staat. 3,2,1 en weg! G-krachten!!! Wow zowel Laura als ik vonden het erg heftig met name de lancering. Daarna moet je als crew opdrachten uitvoeren zodat je veilig op Mars komt met natuurlijk een noodlanding, door canyons van Mars vliegen, etc.

Laura en ik echt last van de buik maar wel cool, de kinderen 'NOG EEN KEER'. Eind van de avond dus nog een keer gegaan, met name Claire wilde deze wel 100 keer doen, ze wordt ineens een pretparkheld :)



Een van de landen is Canada waar je ook bij de indianen op bezoek gaat.


Marokko


Een stukje Japan, ook weer schitterend qua stijl



Halverwege onze ronde langs de landen kwamen we bij een podium waar 5 mensen a-capella aan het zingen waren. Schitterend met veel 'ouderwetse' hits. Wij hadden dus veel herkenbaarheid, de kinderen echter wilden wel na 10 minuten verder.

San Marco in Venetie


Zie 2 foto's hierboven: in China was er een show met circusartiesten die diverse mooie acrobatische oefeningen lieten zien.

Mexico. Dit is overigens binnen bij het restaurant :)




's avonds rond half 10 het afscheid van epcot
 Zo'n heerlijke avond gehad dat we vergeten waren te eten. Vandaar ook samen met alle andere vakantiegangers (zeer druk) naar de wallmart, broodjes kopen en rond half 11 nog eten. Daarna naar bed: de kinderen sliepen letterlijk binnen 30 seconden na het in bed liggen.
Vandaar ook deze blog een dagje later in de ochtend, ook Laura en ik waren kapot!


Vanochtend heerlijk naar het zwembad geweest terwijl ik zelf 6 kilometer hardgelopen heb met nog crosstrainer en oefeningen erbij. Vanmiddag gaan we richting Animal Kingdom!




Reacties

  1. Wat een belevenissen op Epcot. Ik zou, zeker weten, ook buikpijn krijgen van zo'n Marsrit. 😨.
    Veel plezier nog

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden