Rustige dag Busch Gardens

Dus vandaag zouden we wat rustiger aan doen. In elk geval uitslapen en dan in alle rust naar Busch Gardens, voor de 2e keer voor ons maar voor JP een eerste bezoek.


Uitslapen viel tegen en zo rond half negen zaten we alweer in de auto :)


Doel bij Busch Gardens was natuurlijk in elk geval in de cheetah hunt. Vorige keer vonden de kinderen deze achtbaan geniaal (met kurketrekker) en dat moest dus zeker nog eens. Daarnaast ook vooral de water-attracties: boomstammen met grote drops en wildwater rivier (met een ronde 'boot' met 12 personen).


De boomstammen ging helaas niet door, hoewel er maar een wachtrij was van 5 minuten werd de ride steeds stilgelegd en na een uur definitief gecancelled. Enorm balen maar ja soms zit het ook wat tegen.


Leuke extra was de huisdierenshow waar we toevallig op de juiste tijd langs liepen. De kinderen vinden dit geweldig, hilarisch; met honden, papegaaien, katten, een kangaroe, een stinkdier, diverse vogels etc.










De Skyride, mooi op hoogte door het park met zicht op alle rides en dieren. Erg mooie ride vorige bezoek was het nog gesloten vanwege het onweer.

Langs de tijgers net op het moment dat ze gevoerd werden


De huisdierenshow

De ster 'Teller' van de show. Na de show mochten de kinderen nog dieren aaien. Wie vraag je? Natuurlijk ze gingen minutenlang aaien met de 'huiskat'


Deze vogel (naam vergeten) is in het wild uitgestorven en leeft alleen nog in 2 dierentuinen. Erg mooi beestje.


Ok dit is grappig :) Laura en JP vroegen zich af waarom het eigenlijk zo nat is naast het muurtje. Ondertussen stonden Ruben, Claire en Martijn 'naast het muurtje'. Blijkt: de rollercoaster komt voorbij en raakt het water aan wat een enorme splash maakt -> iedereen nat!

Toen we het eenmaal wisten werd het een spel: kun je op tijd wegrennen voor de splash?


Eind van de dag onderweg naar huis (ongeveer dik uur rijden van Tampa naar Kissimmee) gegeten bij Denny's en daar nog een mooie discussie gekregen met het personeel. Ze zetten op het menu dat iets glutenvrij is echter ze koken het in dezelfde frituur als de gluten..... Dan kan je toch niet op het menu zetten GF?!?!? Laura legt uit; in Amerika is het ook wel een hype met glutenvrij als een vorm van 'gezond eten', maar goed dan nog vind ik het stom en dat weet het personeel van Denny's nu gelukkig ook :)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden