Sea World







Na een relatieve rustige periode is het dan nu weer vol erop. JP in da house en vanwege zijn jetlag toch vroeg wakker en dus gaan we naar SeaWorld! SeaWorld dat zich trouwens enorm profileert met milieu en diervriendelijkheid ook n.a.v. verschillende incidenten natuurlijk in de dierverzorging de afgelopen jaren. Ook mooie discussie met de kinderen hierover: is een orca nu in het wild beter af of in de dierentuin? Zeg het maar....

Hieronder de dag in delen.


Natuurlijk beginnen we met het strelen / aaien van de roggen. Dit vinden de kids geweldig dus ook aan het einde van de dag nogmaals!

Daarna direct naar de dolfijnenshow. SeaWorld heeft geweldige shows behalve dus ook achtbanen en een 'dierentuin'. Blijft schitterend te zien wat deze dolfijnen kunnen en ook hoe slim ze zijn!




Halverwege het programma ineens ook vogels door het stadion, schitterend.

Timing is everything: mooie foto?



Na de dolfijnenshow direct door naar de seaturtle experience. Eerst langs een aantal aquaria met daarna een 3-D show in een dome waar je om je heen alles ziet. Het verhaal volgt een jonge sea turtle die alle gevaren van de zee tegenkomt terwijl hij groter wordt. Erg mooi gedaan, zou je eigenlijk 3 keer moeten zien om alles te kunnen volgen.







Het wordt warmer en dus -> lekker in een waterslide. Martijn even niet mee, mocht op de spullen passen maar de rest heerlijk genoten van een slide die toch wilder en groter bleek dan we aanvankelijk dachten.




Door naar Antartica. Eerst daar alleen doorheen gelopen omdat de wachttijden toch wel groter waren (20 minuten + vinden we al teveel), later op de dag wel teruggekomen voor de pinguïns.



Sea lions en zeehonden in 1 exhibit. Erg mooi om te zien en overigens een grappig verschil. De zeehonden lekker rustig en relaxed, de zeeleeuwen kabaal, druk en altijd op zoek naar vis voerende toeschouwers.





Dan door naar de grote show: Shamu, de orca's. Blijft schitterend te zien indrukwekkende beesten met een schattige uitstraling. Totdat je overigens dichtbij de bak komt en ziet hoe groot ze zijn. En totdat we de kinderen vertelden dat er vorig jaar toch wel wat incidenten waren met verzorgers....












Dare! Pa, JP jullie durven echt niet in Mako!! Echt wel! En dus moesten we het wel doen. De snelste achtbaan van Orlando met een enorme drop loodrecht omlaag, een thriller. Als je goed op de foto kijkt zie je Martijn en JP achterin de wagens zitten met dank aan foto door Claire en het opletten van Ruben.


De grappigste show: huisdieren. Klimmende katten, autorijdende honden en nog meer hilariteit. De show is gemaakt met allemaal beesten die uit het asiel zijn gehaald en met veel liefde en toewijding 'trucjes' geleerd is. Met afstand de grappigste show, dankzij de hint van Claire die hier graag naar toe wilde.





Door naar de haaien. Onder andere met een lange tunnel waar je onder en door het aquarium heen gaat op de rolband. Verschillende soorten haaien (o.a. met zaag), barracuda's en andere 'zeemonsters'.



En snel door naar de volgende show: zeeleeuwen die moeten afstuderen van de highschool. De walrus (lelijk beest kan er niets aan doen wel erg indrukwekkend) is de directeur van de school.
Gedurende de dag overigens een hele handige optie gebruikt: we hadden eerder al bekers gekocht in Busch Gardens die je nu telkens voor maar 1 dollar kon bijvullen. Met 39 graden! geen overbodige luxe om dit regelmatig te doen. Erg warm maar veel drinken en veel schaduw en dan kom je de dag wel door.



Als laatste toch nog even terug naar Antartica met de pinguïns. Het is alsof je in de film 'Happy Feet' zit. En overigens heerlijk koud binnen als mooie afwisseling met de warmte buiten.




Uiteindelijk rond 4 uur het park verlaten, moe maar voldaan. Claire beloofd dat we nog een keer terugkomen voor de Narwal en waarschijnlijk voor de avondshow met Shamu.

's Avonds lekker thuis gegeten, wederom met ster chef-kok Laura en daarna plannen gemaakt voor morgen: morgen gaan we kajaken tussen de krokodillen en op de airboat ride.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Claire haar dag - Aquatica deel 2, winkelen en onweer

Welkom JP

Backlog - 1: Buschgarden